Indul az Egészség Bónusz, csatlakozzon Ön is!

A Covid óriási stresszt jelent. Megnéztük, hogy azoknál, akik a 3 1 2 meridiántornát csinálták – ami Édesapám, dr. Eőry Ajándok élete utolsó szakaszának egyik legnagyobb és legsikeresebb projektje volt –, hogyan alakult a stresszterhelés. Azt találtuk, hogy aki rendszeresen végezte a meridiántornát, az jobban bírta a stresszt és emellett fizikailag és mentálisan is jobban volt. Ezen felbuzdulva indítunk egy poszt-Covid-programot, az Egészség bónuszt.

Akik vállalják, hogy fél évig aktívan végzik a meridiántornát, azoknál mi rendszeresen mérjük a stressz testi megnyilvánulásait: a vércukrot, koleszterinszintet, a derék-csípő méretarányt, stresszhormonokat. Azaz ő bónuszuk, hogy kézzelfoghatóan nyomon követhetik a saját életükben a meridiántorna hatékonyságát. Ez a program bizonyítékot szolgáltathat arra, hogy amit az amit Édesapám, dr. Eőry Ajándok megálmodott, formába öntött és ami szárba szökkent itt, Magyarországon, annak milyen egészségügyi hatása van a magyar emberekre.

Egyben azt is vizsgáljuk, hogy a hagyományos kínai orvoslás prevenciós eszköztára mennyire eredményes. Új korszakba lépünk a Covid után, amire jellemző lesz az állandó változás. Kérdés, hogy eközben a belső egyensúlyunkat fenn tudjuk-e tartani és kiegyensúlyozottak maradunk vagy éppen szorongunk, közömbössé válunk. Az első meridiántornás tudományos vizsgálatunk eredményét neves nemzetközi szaklapban közöltük le. Ezt szeretnénk tovább folytatni az Egészség bónusz vizsgálatunkkal. Július 11. dr. Eőry Ajándok égi születésnapjának az évfordulója, akkorra tervezünk egy nagyobb 3 1 2 meridián tornás találkozót, akkor ismertetjük a projektet. A jó minőségű betanulásról is gondoskodunk, ez nem bonyolult, segíti DVD, klubok is vannak országszerte. Azért is lehet jól vizsgálni a mozgás egészségre gyakorolt hatását ezen keresztül, mert mindenütt ugyanúgy tanítják a meridiántornát, az ország legkisebb szegletében is. Országos szintű kutatást tervezünk és ha találunk támogatókat, akkor sok ember számára el tudjuk végezni a stresszhormonvizsgálatot is. Szeretném a résztvevők háziorvosait is bevonni, tájékoztatnánk őket, hogy elindítjuk ezt a kutatási programot és ők is megbizonyosod hatnak róla, hogy van-e hatása ennek a típusú testmozgásnak. Sőt a legjobb lenne, ha háziorvosoknak is indíthatnánk egy csoportot. Ősszel kezdünk, ez egyben a résztvevőket felkészíti az őszi-téli időszakra, amikor könnyebben megbetegszünk, sőt ezzel hozzájárulhatunk a járvány negyedik hullámának kivédéséhez is.

dr. Eőry Ajándék

A 3-1-2 meridiántornáról

A 3-1-2 meridiántornáról dr. Eőry Ajándokkal beszélget dr. Domján László a meridiántornáról

Megtekintés

Csatlakozni szeretnék

Csatlakozzon résztvevőként, orvosként, tornaklub vezetőként vagy támogatóként!

Jelentkezem!